Betalningsvillkor

Köp- och leveransvillkor:

Priser
Grafi Foto AB förbehåller sig rätten att när som helst justera priserna. Efter eventuell justering skall nytt pris godkännas av kund, i annat fall annulleras ordern. För produkter som vid orderläggning ej finns disponibla i lager, gäller orderbekräftat pris med reservation för prisjusteringar från leverantör eller övriga omständigheter utom Grafi Foto AB:s kontroll. Moms ingår i priset med f.n. 25%.

- Kortbetalning / KLARNA
Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via DIBS 100% säkert. All information är krypterad med SSL - 128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure. För faktura använder vi KLARNA.

Leveranstid
Normalt sett är det 1-5 dagars leveranstid på bildbeställningar. Viss extra leveranstid kan förekomma på varor som är beställda ifrån våra eventuella underleverantörer. Detta framgår dock vid beställning av dessa produkter.

Leveranssätt
Vi skickar beställningar som postpaket/brev. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Frakt
Frakt tillkommer för brev inom Sverige och Europa, skickas som brevporto. Vid specialbeställningar tillkommer faktiskt porto.

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Det är inget öppet köp på bilder du beställer. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor). Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Det är ingen ångerrätt på framkallade bilder. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: konsumentverket.se

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så fakturerar vi dig full frakt och returfrakt och 200 kr för vårt arbete med hantering av varorna. Om den outlösta varan är specialbeställd debiteras varans hela värde samt frakt och returfrakt. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Personuppgiftslagen / GDPR
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i enlighet med gällande dataskyddslagar, i synnerhet EU:s dataskyddsförordning 2016/679 (GDPR). Vi sparar din bildfil på vår server i 30 dagar, därefter raderas bildfilen och endast beställningsinformation och kunduppgifter finns kvar. Önskar du raderas ur vår kunddatabas maila oss på info@grafifoto.se

Tack för att du ger oss förtroendet att framkalla dina bilder!

Grafi Foto AB orgnr. 556139-9873
Mariaplan 2 – Göteborg
Sverige