GRAFI FOTO

ETT FAMILJEFÖRETAG SEDAN 1947

Grafi Foto

Grafi har gamla anor och det hela började med att Erland Eliasson under andra världskriget befann sig i ett Göteborg med arbetsbrist. Erland tar de jobb han kan få och 1944 blir han erbjuden en tjänst som butiksbiträde på Grafi (Grammofon, Radio, Album, Foto, Inramningar).

Efter några år vill dåvarande ägaren sälja butiken och Erland är fast besluten om att han vill ta över. Pengar är ett problem och Erland frågar därför en förmögen herre som han har lärt känna på färjan från Hisingen till Majorna om han kan tänka sig att gå i borgen. Mannen tycker att det är modigt att Erland vågar fråga en sådan sak och beslutar sig därför att gå i borgen för lånet.

1947 köper Erland Eliasson Grafi och företaget har sedan dess funnits i familjens ägo. Erlands son Jan började arbeta i butiken som 15-åring, år 1958 tillsammans med Erland. Och på 1990-talet Jans båda barn Anna och Joakim.

Viktigt för Grafi har alltid varit att följa den tekniska utvecklingen och det var därför butiken slutade med försäljning av skivor och Radio/TV på 80-talet. År 2000 investerades det i den digitala tekniken med ett digitallabb.

2013 var Grafi Foto första fotobutiken i Sverige att kunna erbjuda framkallning genom en egen App i en smartphone. Idag är Grafi Foto en modern fotobutik med egen framkallning av bilder.

Följ oss på Instagram:

Grafi Foto - Ett familjeföretag sedan 1947

Fotopapper av premiumkvalitet

Grafi Foto - Ett familjeföretag sedan 1947

Närproducerade bilder i vårt labb i Göteborg

Grafi Foto - Ett familjeföretag sedan 1947

Snabba leveranser

Grafi Foto - Ett familjeföretag sedan 1947

Säkra betalningar